Campings België

België Belgisch Limburg Belgische Ardennen Kempen Noordzeekust
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van België België is zowel geschikt voor een luie vakantie aan de kust als lekker sportief bezig zijn in het binnenland, bijvoorbeeld in de Ardennen.
Algemene informatie

Op vakantie bij onze zuiderburen, dichtbij en toch een ander landschap dan Nederland. In het noorden het laagland en de kust en in het zuiden de bergen. België heeft maar liefst 66 kilometer aan kustlijn dus ook voor een strand vakantie kunt u hier naar toe. ...In de Ardennen zit u op de juiste plek voor een actieve vakantie. Maar waar u ook bent, de wandelschoenen en/of fiets mogen mee!

Zien en doen tijdens uw vakantie

België is op verschillende manieren te verdelen. Bijvoorbeeld als de Belgische Ardennen, de kuststreek en Vlaanderen. Tot Vlaanderen behoren onder andere de steden Antwerpen, het historische Brugge, Brussel, Gent en universiteitsstad Leuven. ...Elke stad is erg mooi en geschikt voor een leuke stedentrip. Dan is er de kuststreek met gezellige badplaatsen en brede duinen, daar achter liggen de polders en dennenbossen.

De Belgische Ardennen zijn een prachtig stuk van België, bossen en bergen met tussendoor de rivieren. De hoogste top is bijna 700 meter en enkele rivieren hebben stuwmeren gevormd. In dit gebied kunt u bijvoorbeeld heerlijk wandelen, mountainbiken, raften en survivallen. Maar niet alleen buitensporters kunnen hiernaartoe, de natuur is voor veel mensen een goede reden om deze bestemming te kiezen. De schilderachtige dorpjes en oude burchten maken het plaatje compleet.

Bezoek eens de watervallen van Coo, deze zijn 13 meter hoog en de één na hoogste van België. Ook leuk voor de kinderen want ernaast ligt een speelpark, Plopsa Coo. Het stuwmeer van Nisramont ligt bij het gelijknamige plaatsje. Het meer is 47 hectare, hier kunt u vissen, zwemmen, kajakken maar ook heerlijk omheen wandelen. Ook erg interessant zijn de Grotten van Han, gelegen in een groot natuurpark. U kunt een boottochtje maken door de grotten.

Thema's in België

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in België?

Regio's / streken

Informatie en campings in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen is een Franstalige regio, alhoewel er in het oosten ook wel Duits wordt gesproken. De Ardennen zijn natuurlijk het meest bekend door het landschap met heuvels die uitnodigen tot een sportieve vakantie. Survivalen is dan ook een veel voorkomende activiteit. Er zijn volop mogelijkheden om te klimmen, abseilen, kanovaren en raften. Als u het liever rustig aan doet gaat u er wandelen en gewoon genieten van de natuur. Of u gaat naar een mooie stad, bijvoorbeeld naar Marche-en-Famenne of het sfeervol middeleeuws stadje Durbuy, het kleinste stadje ter wereld. La Roche is ook een mooie stad en u vindt er Le Château féodal. Ook de grotten van Hotton zijn een mooie bestemming voor een uitstapje vanuit uw camping.