Campings Denemarken

Denemarken Jutland Seeland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Denemarken In Denemarken geniet u van een vakantie te midden van water en natuur. Gebruik uw camping als uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.

Al zijn er in ...Denemarken veel verschillende gebieden, één ding komt overal terug. Er is veel water en kust, natuurlijk door de vele (schier)eilanden waaruit Denemarken bestaat. Één van de grootste eilanden is Funen, Zuid Funen bestaat juist uit kleinere eilanden, en ook Lolland is een groot eiland.

Funen, ook wel de Tuin van Denemarken genoemd, heeft veel kastelen, landhuizen en dorpjes. Hier ligt ook de grote plaats Odense, de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Funen en Zuid Funen zijn bestemmingen waar de watersporter en zeeliefhebber zich helemaal thuis zullen voelen. Deze gebieden, Funen en Zuid Funen, zijn tevens wat droger qua neerslag dan de rest van Denemarken. Lolland is een eiland met weinig reliëf, zeer geschikt om ontspannen te fietsen en wandelen. Dit eiland heeft ook wijngaarden, bij de wijnmakerijen kunt u naar een proeverij.

Jutland is een groot gebied, deels Deens en deels Duits. Het centraal gelegen deel bestaat uit naaldbossen op de vlakte en heuvels met veel meren. Het Merenhoogland is een prachtig gebied om te wandelen maar ook om te zwemmen, kanoën en vissen. Zwemmen kan ook in West & Zuid Jutland, in de Noordzee. Het binnenland van dit gebied bestaat uit moeras, heide en bossen, in het zuiden liggen grote handelssteden.

Er zijn veel mogelijkheden voor uitstapjes met het hele gezin. Bijvoorbeeld in Funen naar het openluchtmuseum in Maribo. U gaat jaren terug in de tijd, leuk en interessant voor zowel jonge als oude vakantiegangers. In Jutland ligt Legoland, waarschijnlijk het populairste en meest bijzondere attractiepark van Denemarken. Er zijn in Denemarken ook veel plaatsen waar u een safari kunt maken, bijvoorbeeld in Funen en Bandholm.

Het weer in Denemarken verschilt in veel opzichten weinig van Nederland. Toch zijn er wel verschillen te noemen. Zo zijn er in de drie zomermaanden meer zonuren, niet alleen omdat het langer licht blijft. De zomerse maximumtemperatuur ligt iets lager, rond de 20 graden. In de winter is het gemiddeld 3 graden overdag en -3 ’s nachts, wanneer er in de koude maanden neerslag valt is dit regelmatig (natte) sneeuw.

<

Thema's in Denemarken

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Denemarken?

Populaire regio's / streken

Informatie en campings in Jutland

Ga naar een camping in Jutland en geniet er van de natuur en het bijzondere landschap van fjorden, zoals het Limfjord, en de binnenwateren. Aan de westkant van Jutalnd bevinden zich de waddeneiland, misschien kunt u er zeehonden spotten! Natuurlijk zijn er vele stranden te vinden waar u lekker kunt luieren maar misschien wilt u iets actiefs doen. Ga dan eens naar de Himmelbjerget bij Ry. Na het beklimmen ervan hebt u een prachtig uitzicht over het merengebied. Tips voor uitstapjes met de kinderen zijn er ook. Bijvoorbeeld Legoland in Billund, het safaripark in Givskud of het vikingmuseum in Bork.