Campings Italië

Italië Adriatische Kust Bloemenrivièra Calabria Campania Emilia Romagna Gardameer Lago Maggiore - Piemonte Lazio Le Marche - Abruzzo Lombardije Puglia Sardinië Sicilië Toscane - Elba Trentino - Dolomieten Umbrie - Lago Trasimeno
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Italië Italië, een prachtig land, ook voor een campingvakantie. Geniet er van een vakantie met zon, zee en strand, of ga er naar toe voor de cultuur en natuur.
Algemene informatie

Voor een strandvakantie zit u al snel goed in Italië, het is door zee omgeven. Maar ook zeker cultuur- en natuurliefhebbers zullen hun hart op kunnen halen.

Zien en doen tijdens uw vakantie

Op het vaste land, of op ...de eilanden zoals Sicilië, Elba en Sardinië. En natuurlijk zijn er de bekende meren zoals het Gardameer. Dan zijn er nog de mooie steden. Venetië, Milaan, Bologna, Genua, Florence en Verona zijn slechts enkele voorbeelden.

In het noorden van Italië liggen het Lago Maggiore, het Gardameer, de bergen van Zuid-Tirol en Trente met nog meer meren en ook het beroemde Venetië kan hiertoe worden berekend. De meren zijn zeer geschikt voor de watersport en de natuur is veelal prachtig om te wandelen of fietsen. Vanaf het Gardameer kunt u naar pretpark Gardaland en naar de stad Verona.

De westkust van Italië bestaat onder andere uit de Bloemenrivièra, Toscane, Lazio en Campania. Toscane is perfect voor een veelzijdige vakantie, cultuur, natuur en zon. Bezoek hier Florence en Pisa of maak een uitstapje naar het binnenland, naar Umbrië, waar het minder toeristisch is. Hoofdstad Rome ligt in Lazio, in Rome kijkt u uw ogen uit bij de vele kerken en historische bouwwerken.

De oostkust oftewel de Adriatische Kust is vooral aantrekkelijk voor een vakantie aan het strand. Al zult u in de steden ook mooie bezienswaardigheden vinden zoals historische gebouwen. Voor natuur gaat u naar Abruzzo en in Le Marche ervaart u de echte Italiaanse sfeer. Rust en ruimte vindt u in Puglia.

Dan zijn er nog de eilanden, de grootste zijn Sicilië en Sardinië maar ook Elba is in trek. Het kleine Elba biedt u een combinatie van natuur, stranden en de historische stad Portoferraio. Sardinië heeft een mooie kustlijn, romantische baaien en indrukwekkende kliffen wisselen elkaar af. Hoofdstad Cagliari is één van de historische steden op het eiland. Ook Sicilië heeft een afwisselend landschap, stranden in het zuiden, de Etna en bergen in het oosten en de groene natuur in het westen.

in Italië, in het noorden het zeeklimaat. Milde winters en zomers met gelijkmatige neerslag. Centraal en in het zuiden is er het mediterraan klimaat, de zomers zijn droog en warm en de winters mild. De bergen hebben hun eigen, koude klimaat. Over het algemeen zijn de lentes in Italië al erg aangenaam, vooral vanaf mei is het weer geschikt voor strandvakanties. In de zomers is er, vooral richting het zuiden, een grote kans op zeer hoge temperaturen.

<

Thema's in Italië

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Italië?

Meest populaire streken (andere streken via kaart of menu)

Informatie en campings aan het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en wordt omringd door mooie campings. Het meer zelf is natuurlijk de grootste attractie. Je kunt er heerlijk zonnen op één van de stranden maar er zijn ook volop watersportmogelijkheden. Probeer eens de Strada del Vino bij Bardolino te volgen. Deze route is met wegwijzers aangeven en onderweg passeert u 75 wijnboerderijen en verkooppunten. Als u met de kinderen op vakantie gaat zijn er meerdere mooie uitstapjes mogelijken zoals het attractiepark Gardaland Gardaland en attractiepark Sealife in Peschiera del Garda.

Informatie en campings aan de Bloemenriviera

De werkelijk schitterende Ligurische kust wordt niet voor niets de Bloemenrivièra genoemd. In deze regio, die loopt van Frankrijk tot Toscane, kunt u genieten van erg veel natuurschoon maar ook van prachtige kustplaatsjes en mooie authentieke steden zoals Alassio en Genua. Neem daarbij de bergen en alle ingrediënten voor een veelzijdige vakantie vol natuur en cultuur zijn aanwezig. Voor de jeugd zijn er levendige plaatsen zoals badplaatsen zoals San Remo en Imperia. Zoekt u een bestemming voor een dagje uit met het hele gezin? Denk dan eens aan Genua, daar bevindt zich namelijk het grootste zeeaquarium van Europa.

Informatie en campings op Sardinië

Sardinië is het op één na grootste eiland in de Middellandse zee. Waar bij een eiland al gauw wordt gedacht aan een vlak landschap is dit op Sardinië zeker niet het geval. De Punta La Marmora is met 2000 meter het hoogste punt van Sardinië. Een bezoek aan Grotta di Nettuno of wel de grot van Neptunus is erg de moeite waard. U kunt kiezen of u er met de boot of met de 655 treden tellende 'geitentrap' naar toe gaat. Verder zijn er op Sardinië ook overblijfselen uit vervlogen tijden te bezichtigen zoals de nuraghi, torens uit de oudheid van gestapelde rotsblokken en natuurstenen. Er zijn meerdere waterpretparken op het eiland, leuk voor de kinderen. Afhankelijk van uw camping kunt u o.a. kiezen uit Waterpretpark Diverland in Quartucciu, Waterpretpark Aquadream in Baja Sardinia en Waterpretpark Water Paradise bij Sorso.

Informatie en campings in Trentino - Dolomieten

Verreweg de meeste campinggasten komen in Trentino - Dolomieten voor de natuur en de vele mogelijkheden voor een actieve vakantie. De bergen van de Dolomieten zijn ideaal voor wandelaars en mountainbikers en de vele meren maken dat ook watersporters hier goed uit de voeten kunnen. Voor liefhebbers van vogels is een uitje naar het opvangcentrum voor wilde vogels in Castel Tirolo misschien een leuk idee. Er zijn ook mooie steden. Trento, Merano en Bolzano zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.