Campings Kroatië

Kroatië Dalmatië Istrië Kvarner Zadar
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Kroatië Kroatië is met haar lange kust en stranden met helder water ideaal voor een vakantie aan het strand. Daar vindt u ook de meeste campings. Maar ook het binnenland heeft genoeg te bieden. Op de campings zijn ondermeer staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties te huur.
Algemene informatie over Kroatië

Voor velen staat Kroatië gelijk aan zon, strand en zee. Dit klopt, maar het land heeft veel meer te bieden, de natuur is prachtig en ook de steden zijn het bezoeken waard. Pak even rust op een terrasje en geniet van uw omgeving of doe dit tijdens een wandeling door één van de natuurparken. Ook zijn er veel eilanden die u kunt bezoeken.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Kroatië

Dalmatië is één van de regio’s met veel eilanden en een prachtige kuststrook, onder andere zeer geschikt voor watersporters. De hoofdstad is Split, dit is de tweede stad van het land en een belangrijke havenstad. Ook Dubrovnik ...en de vele kleine dorpjes zijn erg interessant. Er zijn veel wandelroutes die u door het landschap en langs middeleeuwse nederzettingen voeren.

Istrië is een heerlijke bestemming voor het hele gezin, er is voor iedereen wat te beleven. Ook hier zit u goed voor een vakantie aan het strand. Natuurliefhebbers bezoeken vooral eens de Limvallei en de gelijknamige baai, ten zuiden van Poreč. Poreč is zelf ook het bezoeken waard, het heeft een mooi historisch centrum en een basiliek uit de zesde eeuw. Rovinj is ook erg mooi, voor diens kust liggen maar liefst 22 eilandjes. Met kinderen gaat u eens naar het boomklimpark Umag Adrenaline Park.

Kvarner is een mooie vakantiebestemming, het bestaat uit zowel het vasteland als een aantal eilanden. De badplaats Opatija is hier erg in trek, niet zonder reden. Het milde klimaat en de schone lucht maken dat u aan het einde vakantie weer uitgerust naar huist kunt. U kunt het wandelpad van Frans-Jozef volgen en naar de Riviera van Crikvenica. Het eiland Krk is erg mooi voor de natuurliefhebbers.

Zadar is de laatste regio, deze ligt centraal in Kroatië. Hier vindt u prachtige steden en natuurparken, populair is het park van Krka met de bekende, gelijknamige watervallen. Verder kunt naar een aantal steden zoals Zaton of maak een excursie vanuit Biograd. Of u gaat ook hier gewoon naar het strand om lekker uit te waaien of te zwemmen in zee.

Regio's / streken in Kroatië

Thema's

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping?

Meest populaire streken (andere streken via kaart of menu)

Informatie en campings in Dalmatië

In Dalmatië is het gebied tussen de steden Zadar en Dubrovnik. Naast het vertier op en rond de stranden en het kristalheldere water van de Adriatische Zee is er in de vele oude schilderachtige dorpjes en steden ook genoeg te zien voor cultuurfliefhebbers. Voor wandelaars zijn er vele routes uitgestippeld die u op de mooiste plekjes brengen waaronder onaangetaste middeleeuwse nederzettingen. Een uitje naar één van de vele eilanden voor de kust waaronder is ook leuk.