Campings Nederland

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-holland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Nederland Nederland vakantieland. De vele campings, bezienswaardigheden en variatie in natuur maakt ons land blijvend populair voor een campingvakantie.

Op vakantie in ...eigen land heeft tal van voordelen. U bent niet al te lang onderweg, ook ideaal als u maar een korte vakantie wilt.

Er is veel te zien en te doen in het mooie Nederland. Water, bossen, een weids landschap, heuvels, nationale parken en nog veel meer. Te voet of op de fiets ziet u de mooiste plaatsen.

In het noorden van het land vindt u veel meren en rivieren. In Friesland kunt u op veel plekken per boot en ook Groningen heeft een aantal mooie meren. Bezoek ook Pieterburen, om te wadlopen of de zeehondencrèche te bezoeken. Het Overijsselse Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd, hier kunt u met een fluisterboot de natuur verkennen. In Drenthe zijn veel kanalen door turfwinning, dit is tevens de provincie waar u de meeste Hunebedden zult vinden.

Het oosten van Nederland is zeer geschikt voor fietsliefhebbers, in Overijssel is bijvoorbeeld een uitgebreid routenetwerk. Deze leidt u door het landelijke landschap, bossen maar ook kastelen. In deze provincie maar ook in Gelderland liggen een aantal gezellige steden. Zwolle, Deventer, Arnhem en Nijmegen zijn enkele voorbeelden hiervan. In Gelderland ligt ook de prachtige natuur van de Veluwe. Culturele uitstapjes, zoals naar het Kröller Müller museum, kunnen worden afgewisseld met uitstapjes met kinderen. Bezoek bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn.

Het zuiden van Nederland lijkt soms in niets op de rest van het land. Het is prachtig wandelen en pittig fietsen in de heuvels van Limburg. Er zijn veel mooie plaatsen om te bezoeken, zoals Valkenburg, Maastricht maar ook het kleinere Arcen. In Noord-Brabant vindt u zowel grote en gezellige steden, zoals Eindhoven en Den Bosch, als mooie natuur, zoals de Loonse en Drunense Duinen. Met kinderen maar ook voor volwassenen is een dagje Efteling een erg leuk uitstapje.

Wilt u een vakantie aan zee of water dan zijn Zeeland, Zuid- en Noord-Holland, Flevoland en de Waddeneilanden goede bestemmingen. Wissel een dagje strand af met een bezoek aan de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Alkmaar en maak vooral ook een mooie fietstocht langs de bollenvelden. In Flevoland kunt u naar Walibi Holland, een groot attractiepark. Centraal in het land vindt u Utrecht, in stad Utrecht kunt u bijvoorbeeld de Dom bezichtigen.

Het klimaat van Nederland kan worden omschreven als een gematigd zeeklimaat. Zowel de zomers als winters zijn mild en de neerslag is vrij gelijkmatig verdeeld over het jaar. Er zijn wel kleine verschillen tussen bijvoorbeeld de kustprovincies en de oostelijke provincies, maar dit scheelt slechts een paar graden. Gemiddeld is het in Nederland zo’n 22 graden op een zomerse dag, ’s nachts koelt het dan af naar 13 graden. In de winter schommelt het tussen de 6 en 0 graden.

<

Thema's in Nederland

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Nederland?

Meest populaire streken (andere streken via kaart of menu)

Informatie en campings in Drenthe

Een camping in Drenthe is de ideale uitvalsbasis voor lange fietstochten, wandelingen en leuke uitstapjes. De bossen kunnen nooit ver weg zijn en verspreid over de provincie zijn er tal van prachtige natuurgebieden en natuurlijk de de nationale parken Dingelderveld, het Drents-Friese Wol en de Drentsche Aa. De mooie fietsroutes brengen u langs de mooiste plekjes, incusief de bekende hunebedden natuurlijk. Ook voor uitjes met de kinderen zijn er volop mogelijkheden. Neem ze mee naar het verkeerspark in Assen, Speelstad Oranje in Oranje of de dierentuin in Emmen.

Informatie en campings in Gelderland

De provincie Gelderland is niet alleen groot. Het is een veelzijdige provincie met de gezelligheid van de stad in de Stadsregio Arnhem Nijmegen in combinatie met de schitterende natuur in de Achterhoek, het Rivierenland en de Veluwe. Ga naar Arnhem voor een bezoek aan het Nederlands Openlucht museum of de dierentuin Burgers’ Zoo. Ook het Kröller Müller Museum in Otterlo is zeker de moeite waard. Liever fietsen of wandelen? Dat kan overal in de provincie. Of het nu is in Nationaal Park de Hoge Veluwe, in het gevarieerde landschap van de Achterhoek of in het bijzondere landschap van het Rivierenland dat bestaat uit het Land van Maas, de Betuwe en de Bommelerwaard.

Informatie en campings in Overijssel

Overal in Overijssel vindt u prachtige natuur. De twee nationale parken. Het park de Weerribben-Wieden ligt in de Kop van Overijssel en de Sallandse Heuvelrug ligt, zoals de naam al zegt in het prachtige Salland. Beide natuurgebieden zijn niet met elkaar te vergelijken en dat geeft meteen de veelzijdigheid van Overijssel weer. In het noordwesten is het meeste water te vinden, ideaal voor liefhebbers van watersporten. Als u naar een camping in Twente gaat moet u zeker de fietsen meenemen om er tijdens het volgen van één van de vele goed aangegeven fietsroutes te genieten van het prachtige coulisselandschap met houtwallen en heggen. Iets doen met de kinderen is ook geen probleem. Met zoveel aanbod in Overijssel zijn er vast meerdere leuke atracties in de buurt van uw camping te vinden.