Campings Oostenrijk

Oostenrijk Karinthië Niederosterreich - Wenen Salzburgerland Steiermark Tirol
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Oostenrijk Oostenrijk, het land van bergen, wandelen, mountainbiken en rust. Maar ook het land van oude, historische gebouwen.
Algemene informatie

Voor een vakantie vol natuur gaat u naar Oostenrijk, de steden zorgen voor de afwisseling met cultuur en andere bezienswaardigheden.

Zien en doen tijdens uw vakantie

Denk aan Wenen, Salzburg en Graz ...om te bezoeken. Vergeet niet uw wandelschoenen of mountainbike mee te nemen, volg één van de routes langs de mooiste plekjes en kom helemaal tot rust.

In het oosten liggen Tirol en Salzburgerland, net als veel andere Oostenrijkse gebieden is dit een groen gebied. In Salzburgerland vindt u veel meren, een prachtig terrein om te kamperen. De stad Salzburg heeft een binnenstad die op de werelderfgoedlijst staat. De prachtige barokke gebouwen zoals de dom en de middeleeuwse burcht de Hohensalzburg zijn de moeite waard om te bewonderen. Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, is een mooie stad aan de rivier de Inn. Zowel deze stad als het gebied rondom is populair voor zowel een zomer- als wintervakantie.

In het zuiden liggen Karinthië en Steiermark, in dit deel van Oostenrijk kunt u ook weer genieten van een heerlijke vakantie in de buitenlucht. Ook zijn er een aantal grote steden, zoals Graz, Klagenfurt en Villach. Graz heeft een prachtige en grote middeleeuwse binnenstad. In Klagenfurt kunt u de dom en het Landhaus bezichtigen, in Villach is de Sint Jacobskerk een trekpleister. Neem vooral een paar wandelschoenen meer om door de groene heuvels te wandelen, vooral bij de rivieren de Mur, de Enns en de Raab kunt u ontspannen wandelen. Mountainbikers en fietsers zullen hier ook veel mooie routes vinden.

In het noordoosten liggen Wenen en Neder-Oostenrijk. Of u nou op vakantie gaat voor de natuur of de cultuur, alleen of met het hele gezin, dit is een mooie bestemming. In Wenen is veel te vinden betreft cultuur, van musea tot kerken en paleizen. Met kinderen gaat u naar de dierentuin of het aquarium. Het gebied rondom Wenen is Niederosterreich, ook hier vindt u veel musea maar ook natuur. In het Kamptal vindt u tal van bijzondere tuinen en bezoek ook het Archeologiepark Carnuntum.

Vergeleken met Nederland valt er in Oostenrijk vrij veel neerslag, natuurlijk ook in de vorm van sneeuw op de hooggelegen gebieden. In de zomer kan het aangenaam warm worden, gemiddeld rond de 24 graden overdag met een kleine kans op temperaturen boven de 30 graden. In de winter is het gemiddeld rond het vriespunt, overdag er net boven en ’s nachts er een paar graden onder. Er is dan een grote kans op sneeuw en vorst, zowel ’s nachts als overdag.

Regio's / streken in Oostenrijk
<

Thema's in Oostenrijk

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Oostenrijk?