Campings Spanje

Spanje Andalusië Aragón Catalonië Costa Blanca Costa Brava Costa Dorada Spaanse Costa Verde Spaanse Pyreneeen
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Spanje Spanje is meer dan zon, zee en strand. Met de Pyreneeën, de historische steden en de natuurgebieden is er genoeg te zien en te beleven. Op de campings zijn ondermeer staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties te huur.
Algemene informatie over Spanje

Kom eens naar Spanje voor een vakantie op de camping. Prachtige kusten, indrukwekkende steden en erg mooie natuur vormen samen een goede vakantiebestemming. De bekende Costa Brava en Costa Blanca zijn slechts twee van de kuststroken die zeer de moeite waard zijn. In het noorden liggen daarnaast ook nog de Pyreneeën en andere streken die de moeite waard zijn.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Spanje

De Costa Azahar biedt u een warme vakantiebestemming, het is vernoemd naar de sinaasappelbloesem die u op veel plekken kunt ruiken. De stad Valencia behoort tot deze streek. De ‘Witte Kust’ dankt haar naam ...aan de amandelbloesem die het landschap kleurt. Bekende steden zijn hier Alicante en Benidorm. De Costa Brava betekend ‘Ruige Kust’, het bestaat uit rotsformaties maar er zijn ook enkele zandstranden en veel kiezelstranden. Steden die hier liggen zijn Blanes en Lloret de Mar. De Costa Dorado betekent ‘Gouden Kust’, de zandstranden zijn hier prachtig.

Tijdens een vakantie aan de oostkust is het zeker aan te raden om een dagje naar Barcelona te gaan. Deze prachtige stad met indrukwekkende bouwwerken zoals de Sagrada Familia is een leuk uitje voor het hele gezin. Maar u kunt ook naar de noordkust op vakantie, de Costa Verde. Hier liggen ook mooie steden, al zijn die van een ander kaliber dan Barcelona. Vissersplaatsjes met een schilderachtig uiterlijk is wat u hier zult tegenkomen. De kustlijn is ook hier afwisselend, rotsen wisselen af met baaitjes en zandstranden.

In het noorden van Spanje ligt de wijnstreek La Rioja, vernoemd naar de rivier die er stroomt. Wellicht mede door de rivieren is de natuur hier prachtig, de groene bossen nodigen u uit voor een wandeling. Hier maar natuurlijk ook in de noordelijker gelegen Pyreneeën vindt u bergen. De hoogste top van de Spaanse Pyreneeën is 3400 meter. Navarra is de regio waarin Pamplona ligt, bekend van de stierenrennen. Deze regio is erg afwisselend qua landschap, u vindt er zowel bergen als woestijn en valleien.

Thema's

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping?

De streken/ regio's

Informatie en campings aan de Spaanse Costa Brava

Aan de Spaanse Costa Brava bevinden zich de meeste campings van alle Spaanse Costa's. Het is de meest noordelijk gelegen Spaanse kuststrook aan de Middelandse Zee. Natuurlijk gaat u voor het mooie weer en de brede zandstranden maar de stranddagen zijn mooi af te wisselen met bezoekjes aan mooie badplaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes. Laatstgenoemde heeft een schitterend historische centrum. Een dagje Barcelona zal bij de meeste vakantiegangers niet ontbreken op het programma. Lekker wandelen op de Ramblas of de Sagrada Familia bekijken. Voor wie alles wil zien is de Barcelona City-Tour misschien een goed idee. Deze Hop-on Hop-off busdienst brengt u bij de mooise plekjes.

Informatie en campings aan de Spaanse Costa Verde

De Spaanse Costa Verde is zeker niet alleen geschikt voor de liefhebbers van een strandvakantie, de regio is bij uitstek geschikt voor een vakantie vol cultuur en natuur. Costa Verde betekent Groene Kust en dat is ook meteen het grote verschil tussen deze kuststreek en de overige Costa's. Het is hier dan ook een stuk(je) koeler. In de regio vindt u prachtige plaatsjes en vissersdorpen, vaak nog met een oud centrum. Castropol is een mooi voorbeeld hiervan. In Avilés staat de kerk van Sabugo die dateert uit de dertiende eeuw en in Bilbao vindt u het Guggenheim Museum.