Campings Tsjechië

Tsjechië Midden-Bohemen / Praag Oost-Bohemen Zuid-Bohemen
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Tsjechië Tsjechië, met Praag als hoofdstad, is een prachtig vakantieland met vaak kleinschalige campings, bossen, bergen, wateren en opvallend veel kastelen. Op de campings zijn ondermeer staanplaatsen, ingerichte tenten, stacaravans en glamping accommodaties te huur.
Algemene informatie over Tsjechië

Tsjechië is een prachtig land ten oosten van Duitsland en ten noorden van Zwitserland. De hoofdstad is Praag, volgens velen één van de mooiste steden van Europa. Er is erg veel mooie natuur met bossen, bergen, dalen en wateren. Ook zijn er opvallend veel kastelen.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Tsjechië

In het noorden van Tsjechië vindt u een kleurrijk gebied met veel wijngaarden, de Noord-Bohemen. Leuke uitstapjes gaan naar de rotsbrug Pravcicka Brana of naar de grotten van Hrensko. U kunt naar de steden Terezin en Litomerice. Wilt u een strandvakantie dan kunt u naar ...het Machameer, hier kunt u behalve luieren ook watersporten. Met kinderen is een dagje naar de dierentuin in Liberec een aanrader.

Het midden van Tsjechië is de regio waar ook hoofdstad Praag ligt. Praag is een prachtige stad met veel torens, deze zijn met helder weer het beklimmen waard voor het adembenemende uitzicht. Het gebied rondom de hoofdstad is erg mooi, u vindt hier kalksteenrotsen, watervallen en grotten. En natuurlijk zijn er ook hier veel kastelen te bezoeken, zoals de kastelen Karstejn, Krivoklat en Kokorin.

Ten oosten van Praag ligt Oost-Bohemen, een populair vakantiegebied dankzij de rijke cultuur en prachtige natuur. Wandel door het Adelaarsgebergte of blijf op de vlakte. Ook hier kunt u weer watersporten, bijvoorbeeld bij stuwmeer Vranov. Het slot van Litomysl is erg mooi, net als de steden Polička en Hradec Kralové. Dan is er nog het zuiden van Tsjechië, hier vindt u twee grote stuwmeren namelijk het Lipnomeer en het Orlikmeer. Het eerste meer is geschikt om lekker te zonnen, het tweede meer ligt in een prachtig landschap in een dal. In dit gebied staan onder andere de kastelen Hluboka en Cervena Lhota, deze laatste is één van de meest romantische kastelen van het land.

Regio's / streken in Tsjechië

Thema's in Tsjechië

Op zoek naar een specifiek type accommodatie, vakantie of camping in Tsjechië?