campingplekken.nl blog

Nieuws en informatie voor én over een vakantie op de camping

Regionaal Natuurpark De Camargue

Wanneer je op vakantie bent in het zuiden van Frankrijk, is er natuurlijk een groot aantal steden die je kunt bezoeken. Maar wanneer je bent uitgekeken op de drukte in de stad en op zoek bent naar rust en vrijheid, dan is het natuurgebied van Camargue een echte uitkomst.
Datum 16 June 2017

Cannes

Cannes ligt aan de Côte d’Azur, in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en het departement Alpes-Maritimes. Als je van plan bent langs de boulevard te verblijven moet je wel rekening houden met een hoog prijskaartje. Vooral in het meest westelijke deel van de boulevard. Zit je op een camping in de buurt van deze stad, dan is een bezoek zeker aan te raden.
Datum 3 August 2016

Marseille

Marseille is één van de grootste steden van Frankrijk. Het ligt in de prachtige Provence, in het departement Bouches-du-Rhône, regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is een echte havenstad aan de middellandse zee en vanwege de prachtige architectuur en authentieke schoonheid een echte toeristische trekpleister.
Datum 28 July 2016

Maribor

Maribor is een stad in Slovenië en is na de hoofdstad Ljubljana de grootste stad van het land. De plaats ligt aan de rivier de Drava. De stad heeft een professionele voetbalclub met de naam NK Maribor, dit is de meest succesvolste voetbalclub van het land. Verder staat Maribor bekend om de wintersportmogelijkhheden. In 2000 werd de stad uitgeroepen tot "Alpine stad van het jaar".
Datum 20 December 2015

Enschede

Enschede is de grootste stad van Overijssel en ligt in het oosten van de provincie. Omdat Enschede tegen de Duitse grens aan ligt, werd de stad goed samen met Duitse steden zoals Gronau. Ook is de stad belangrijk in educatief opzicht want zowel de hogeschool Saxion en de Technisch Universiteit Twente bevinden zich hier. Met name de universiteit is een zeer belangrijke. Enschede is ook thuishaven van de voetbalclub FC Twente.
Datum 11 October 2015

Trier

Trier is een Duitse stad, gelegen in de deelstaat Rijnland-Palt, aan de oever van de Moezel en vlakbij de Luxemburgse grens. Trier is de oudste stad van Duitsland en is thuis van een universiteit en nog veel meer belangrijke instellingen.
Datum 6 September 2015

Uzès

Uzès is een stadje in Zuid-Frankrijk, het ligt in de regio Languedoc-Roussillon, in het departement Gard. Elke zaterdag wordt er in het stadje de bekende markt van Uzès gehouden. Verder is Uzès de zetel van het hertogdom L'Uzège.
Datum 24 August 2015