Huurtent

Huurtent

Huren van een ingerichte bungalowtent of ander type luxe tent

Vakantie in een huurtent is al jaren onverminderd populair en het aanbod is groot

Een tent huren is ideaal voor degene die volop wil genieten van de gezellige sfeer op de camping maar geen eigen tent mee wil (of kan) nemen. Een tent huren is dan inderdaad wel zo handig. Je komt aan op de camping en kunt. na even, uitpakken meteen aan genieten van de vakantie.

De inrichting van een huurtent is compleet, Alles is er al! Het Beddengoed en bedlinnen moet u bij een bungalowtent vaak wel zelf meenemen of tegen betaling bijboeken / reserveren. Bij de luxe safaritent en lodgetent is het meestal ingebrepen. Een bijzettentje voor de kinderen mag vaak ook, al verschilt dit per aanbieder en camping. Kijk dit na zodat u niet voor verrassingen komt te staan! Als u echt kleine kinderen heeft, kijk dan ook of er standaard een kinderstoel, kinderbad en kinderbedje beschikbaar is. Zo niet, dan kunt u het (meestal) aanvragen.

Huisdieren zijn vaak toegestaan, maar ook dit verschilt per aanbieder en camping. Kortom, er zijn zaken om bij na te denken. Een tip: De tenten zijn van doek. Dit betekent dat het - vooral in het voor- en naseizoen- ook in de tent af kan koelen. Dus als u buiten het hoogseizoen gaat is voor 's avonds een extra dikke trui en voor 's nachts een extra dikke slaapzak of deken wel handig.

Verschillende modellen en indelingen

Niet elke huurtent is een bungalowtent. Naast de traditionele bungalowtent zijn er tegenwoordig ook andere modellen erg in opkomst zoals de pagan tent, de safaritent en lodgetent ( al dan niet met eigen sanitair), detipi tent en tunneltent. Allemaal volledig ingericht natuurlijk.

Voordeel van deze variatie in tenten is de ruimere keus qua indeling. Meestal bestaat eentent uit een woongedeelte met keuken en twee slaapcabines maar drie slaapcabines kan ook. Daarnaast zijn er tenten met een apart gedeelte voor de de keuken. De grootte varieert natuurlijk maar de meeste bungalowtenten hebben een woonoppervlak van ongeveer 25 m² en zijn geschikt voor 6 personen. De bedden zijn vaste bedden met een goed en degelijk matras. In bungalowtenten vindt u geen toilet en daarom staan ze meestal niet al te ver van een toiletgebouw.

In de loop der jaren is "Rent-a-tent" meer gaan betekenen dan de gelijknamige reisorganisatie. Het is nu staat nu voor het huren van een tent, bij welke touroperator ook. Want tegenwoordig zijn er veel reisorganisaties die volledig ingerichte bungalowtenten en andere huurtenten verhuren. Hieronder enkele populaire reisorganisaties. Klik op hun logo om naar hun aanbod te gaan.

Huurtenten bij Suncamp Holidays Vacanceselect