Vissen

landen in Europa België Denemarken Duitsland Engeland Frankrijk Hongarije Italië Kroatië Luxemburg Nederland Oostenrijk Slovenië Spanje Tsjechië
* Alleen landen met aanbod zijn klikbaar.
Viswater op óf vlakbij de camping

Vissen is voor velen een grote hobby. Ontbreekt in het dagelijks leven vaak de tijd, tijdens de vakantie gaan de hengels mee. In heel Europa zijn er campings te vinden met een ligging aan een viswater. Soms zijn er ter plekke visspullen te huur maar meestal is het gewoon het beste én het goedkoopst om je eigen spullen mee te nemen.

Verreweg de meeste campings liggen aan natuurwateren zoals meren en rivieren maar soms zijn er ook speciale visvijvers op het terrein aangelegd. Elke visser weet het, afhankelijk van het type water worden er andere vissen gevangen. Stilstaand water voor bv. karper en zeelt, stromend water voor bv. de ruisvoorn en brasem. In de zuidelijke landen kun je vaak goed vliegvissen in de rivieren en dan forel en zalm vangen. Daarom geven we in ons overzicht per land en streek aan waarin (en soms waarop) gevist kan worden.

De vergunning is niet alleen per camping verschillend maar ook per land. In de visvijvers op de camping mag bijna altijd gratis gevist worden, en ook zonder vergunning maar in natuurwater ligt dat heel anders. Kijk dit dus goed na.

Snoek, Snoekbaars, karper en witvis in Nederland

Vissende kinderen

Nederland is een echt waterland met veel mooi viswater. In de rivieren en brede kanalen wordt veel met de winkle picker of de feeder op brasem en andere witvis gevist. Vlak langs de Vecht en IJssel zijn mooie campings te vinden. Soms kunt u zelfs vanaf de staanplaats of accommodatie direct vissen. De grote kanalen en vaarten in Friesland zijn ideaal om te vissen vanuit een bootje die u vaak op de camping kunt huren. Lekker vissen op snoek of snoekbaar bijvoorbeeld. En natuurlijk zijn er de vele visvijvers, ook op campings, met daarin ook veel karper. Hoewel deze vis natuurlijk ook in open water gevangen kan worden. Kortom, Nederland is ook qua vissen veelzijdig. En het aanbod met campings aan viswater is groot.

Vissen in de meren van talië

Vissen vlakbij de kampeerplek

Voor het vissen in Italië heb je, net als bij ons, een visvergunning nodig maar in Italië gaat het toch een stukje anders. Elke regio en water vraagt namelijk weer om andere papieren. Het handigst is gewoon naar het gemeentehuis te gaan en daar de benodigde vergunningen te halen. Er wordt vooral gevist in de meren zoals het Levicomeer, Comomeer en het Gardameer waarin bijvoorbeeld forel, karper, zeelt en snoek wordt gevangen. Op deze plekken zijn voldoende campings dus een campingvakantie en vissen is hier goed te combineren. Maar natuurlijk zit er ook in de rivieren ook veel vis. Lekker vliegvissen op forel of toch proberen om een grote meerval te verschalken?

Karpervissen en vliegvissen in Frankrijk

Denk je aan vissen in Frankrijk dan denk je als visser al gauw aan karpervissen. Er zijn legio mooie viswateren met naast andere vis ook gigantische karpers. Spiegelkarpers, schubkarpers, lederkarpers etc., het is hier allemaal te vangen. Natuurlijk in het open natuurwater maar bij veel kasteelcampings zijn vijvers en vennen met daarin grote karpers en andere vis zoals meervalletjes, voorn en brasem. Maar ook het vliegvissen op forel en zalm in de rivieren en riviertjes is erg leuk om te doen. Op deze plekken bevinden zich vaak ook mooie campings dus het is vaak een kleine moeite om vanaf het terrein een hengeltje uit te werpen.